Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Καταδυσεις στην θασο
Τρι Απρ 23, 2013 1:11 pm από Sthlias

» Πωλείται καινούριος ρυθμιστής scubapro mk2 plus με r295 330€
Τρι Απρ 23, 2013 12:49 pm από Sthlias

» Πωλείται καινούριο bcd scubapro t-sport plus XL size 230€
Τρι Απρ 23, 2013 12:43 pm από Sthlias

» Pedila twin jet max XL 90€
Δευ Απρ 22, 2013 5:30 am από Sthlias

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΕΔΙΛΑ TWIN JET MAX (XL) 90€
Τετ Απρ 17, 2013 9:29 am από Sthlias

» My first post
Τρι Αυγ 02, 2011 3:23 pm από lkarapa

» opinion
Δευ Αυγ 01, 2011 3:22 pm από Επισκέπτης

» программы навигации
Δευ Αυγ 01, 2011 2:35 pm από Επισκέπτης

» Στεγανή στολή CAMARO
Πεμ Φεβ 24, 2011 5:17 pm από taucher


Πρόγραμμα Ιστιπλοϊκά Τριήμερα από τη Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Πήγαινε κάτω

Πρόγραμμα Ιστιπλοϊκά Τριήμερα από τη Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δημοσίευση  lkarapa Την / Το Παρ Μαϊος 29, 2009 6:41 am

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας, υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά το πρόγραμμα "Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα". Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο 2009 και προσφέρει την ευκαιρία σε 3.000 νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους γνωρίζοντας τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές ενώ παράλληλα θα εκπαιδευτούν σε βασικές αρχές ιστιοπλοΐας, ναυσιπλοΐας, μετεωρολογίας, καθώς επίσης και ναυαγοσωστικής και διάσωσης.

Το κόστος συμμετοχής των νέων στο πρόγραμμα καθορίσθηκε και φέτος στο ποσό των 50 ευρώ. Οι νέοι και οι νέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής - υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr) στο τμήμα ON LINE ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τις 09/06/2009 και ώρα 9.00 π.μ. έως και τις 12/06/2009 και μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι, καθ`όλη την διάρκεια του 24 ώρου.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, μια μόνο φορά και μόνο για έναν Όμιλο. Οι υποψήφιοι, δηλαδή, δηλώνουν μόνο έναν όμιλο, αυτόν με τον οποίο επιθυμούν να αναχωρήσουν και όχι συγκεκριμένο τριήμερο -ταξίδι. Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα γίνει με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα δικαιολογητικά του ταξιδιού, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία συμμετοχής και τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neagenia.gr και στα τηλέφωνα 2102599480, 2102599466 (Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής -τμήμα Εναλλακτικού Τουρισμού).

http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newID=44815&subcategory_id=7
avatar
lkarapa
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 1933
Ηλικία : 47
Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι
Registration date : 22/11/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.diverscorner.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ 2009

Δημοσίευση  lkarapa Την / Το Δευ Ιουν 01, 2009 12:47 pm

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου διοργανώνει, σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους της χώρας, «Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα» κατά τους μήνες από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο 2009.

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• Ιστιοφόρα Σκάφη δυναμικότητας 8 -10 ατόμων.
• Δύο διανυκτερεύσεις στα σκάφη.
• Πρωινό και 2 ελαφρά γεύματα ημερησίως.
• Έμπειρος Καπετάνιος.
• Βασικές αρχές Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας, καθώς επίσης Ναυαγοσωστικής και Διάσωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα από τους κατά τόπους Ιστιοπλοϊκούς και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
• Επιστροφή Κυριακή βράδυ


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Νέες και νέοι ηλικίας 18-30 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 1979 μέχρι και 09/06/1991) που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος.
• Επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου στη Γραμματεία των Ιστιοπλοϊκών και Ναυτικών Ομίλων
• Καλή γνώση κολύμβησης
• Συμμετοχή μόνο σε ένα τριήμερο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι νέες και νέοι από 18-30 ετών (δηλ. με έτη γέννησης από το 1979 μέχρι και 09/06/1991) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr), στο τμήμα <ON LINE ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ>.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 09/06/2009 και ώρα 9.00 πμ έως και την 12/06/2009 και μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, αφού διαβάσει προσεκτικά την παρούσα αναλυτική περιγραφή του προγράμματος, συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που θα υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση. Ακολούθως η αίτηση κατατάσσεται αυτόματα και ηλεκτρονικά, ανάλογα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης. Η κατάθεση πιστοποιείται με την εμφάνιση αποδεικτικού της υποβληθείσας αίτησης, το οποίο ο υποψήφιος μπορεί να εκτυπώσει ή να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά. Η επιλογή των Ομίλων μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ αυτών που εμφανίζουν κενές θέσεις, τακτικών ή αναπληρωματικών.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μία μόνον φορά και μόνον για έναν Όμιλο. Οι υποψήφιοι δηλ. δηλώνουν μόνον έναν Όμιλο, αυτόν από τον οποίο επιθυμούν να αναχωρήσουν και όχι συγκεκριμένο τριήμερο-ταξίδι.

Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα θα γίνει με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Η τελική σύνθεση των συμμετοχών στα τριήμερα θα καταρτισθεί από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες. Όσοι υποψήφιοι αποτελούν παρέα, καλούνται, για διευκόλυνση της διαδικασίας, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους τη μια κατόπιν της άλλης.

Οι Πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων θα ενημερώνονται αυτόματα στην Ιστοσελίδα της Νέας Γενιάς www.neagenia.gr και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ανά πάσα στιγμή.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ενημερωτικό υλικό σχετικό με το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. www.neagenia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής, Τμήμα Εναλλακτικού Τουρισμού στα τηλέφωνα 210-2599480, 210-2599466.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα ταξιδέψουν 3.000 άτομα. Στο κάθε σκάφος θα επιβαίνουν άτομα του ίδιου φύλου εκτός εάν οι συμμετέχοντες που αποτελούν παρέα επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ - ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι νέοι που θα επιλεγούν θα πρέπει σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα της δημοσίευσης των ονομάτων τους στο διαδίκτυο να καταβάλουν το ποσό των 50 ευρώ ως ιδία συμμετοχή σε τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου, τον οποίον έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν.

Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το ανωτέρω ποσό εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, αυτομάτως χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους και τη θέση καταλαμβάνει αναπληρωματικός.
Ακολούθως θα προσέρχονται στον όμιλο και θα κλείνουν το τριήμερο που επιθυμούν καταθέτοντας την τραπεζική απόδειξη της ιδίας συμμετοχής τους.

Η επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους στο σκάφος κατά την ημέρα της αναχώρησης.
Αν για οποιοδήποτε λόγο ο συμμετέχων δεν προσέλθει την ημέρα της εκδρομής στο σκάφος, το ποσό της ιδίας συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η αφετηρία εκκίνησης κάθε φορά είναι η έδρα του κάθε ενός από τους παρακάτω Ομίλους ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες.

Δείτε αναλυτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες μαζί με τον πίνακα Διαδρομών των Ιστιοπλοϊκών Ομίλων εδώ.

http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=1093&cnode=1
avatar
lkarapa
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 1933
Ηλικία : 47
Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι
Registration date : 22/11/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.diverscorner.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Βουτιά στα 40 μ. με μια ανάσα Η Ελληνίδα με τη σκανταλόπετρα

Δημοσίευση  lkarapa Την / Το Δευ Ιουν 01, 2009 12:50 pm

«Ο βυθός της θάλασσας είναι μια μαγεία. Όταν καταδύεσαι κρατώντας μια πέτρα δοκιμάζεις τις αντοχές σου και ψάχνεις τα όριά σου», υποστηρίζει η Φοίβη Σκοτίδα που με σκανταλόπετρα έφτασε μέχρι το βάθος των 40 μέτρων.

Η 28χρονη καταδύτρια κατέχει το ρεκόρ μεταξύ των Ελληνίδων που κάνουν καταδύσεις με την παλαιά αυτή μέθοδο, που εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούσαν οι σφουγγαράδες.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για τους διεθνείς αγώνες καταδύσεων με σκανταλόπερα που θα γίνουν στη Λίνδο της Ρόδου από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου. Η Φοίβη Σκοτίδα από τη Γλυφάδα θα επιχειρήσει να φτάσει μέχρι τα 50 μέτρα, αλλά- όπως λέει- «αυτό θα εξαρτηθεί και από τον συνοδό μου, γιατί εμείς κατεβαίνουμε δύο δύο στον βυθό για λόγους ασφαλείας».

Την τεχνική ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα εξηγεί ο γιατρός και εκπαιδευτής καταδύσεων Νίκος Τρικοίλης, ο οποίος λέει ότι «ο καταδύτης κρατά την πέτρα η οποία είναι δεμένη σε μια τρύπα στην άκρη της με ένα μακρύ σχοινί που ξετυλίγεται από τη βάρκα κατά την κατάδυση και μαζεύεται κατά την ανάδυση. Σ΄ αυτήν είναι περασμένο κι ένα μικρό σχοινί με μια θηλιά την οποία περνά ο καταδύτης στον καρπό του για να μπορεί να ελευθερώνει τα χέρια του χωρίς να χαθεί η σκανταλόπετρα και η σύνδεσή της με τη βάρκα. Το σχοινί που είναι δεμένη η πέτρα είναι το μέσον επικοινωνίας, δηλαδή αποτελεί τον ομφάλιο λώρο μεταξύ του καταδύτη και της βάρκας».

Καταδύσεις με σκανταλόπετρα κάνουν πολλοί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ιδίως στην Ιταλία, και όπως λέει ο γιατρός κ. Τρικοίλης «σε κάθε αγώνα έχουμε συμμετοχή ακόμη και μικρών παιδιών». Σημειώνεται ότι στους αγώνες στη Λίνδο της Ρόδου υπάρχει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200 καταδύτες από όλο τον κόσμο.

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι σφουγγαράδες με τη σκανταλόπετρα (που το βάρος της είναι από 4 μέχρι 12 κιλά) κατέβαιναν σε μεγάλα βάθη, μάλιστα στις 14 Ιουλίου του 1913 ο δύτης από τη Σύμη Γιώργος Χατζής με σκανταλόπετρα βάρους 14 κιλών κατέβηκε σε βάθος 83 μέτρων στα Πηγάδια της Καρπάθου και ανέσυρε την άγκυρα ιταλικού θωρηκτού.


Καλή διατροφή και όχι καταχρήσεις

ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια ασχολείται με τις καταδύσεις η Φοίβη Σκοτίδα. Πήρε πέρσι την πρωτιά στους αγώνες με σκανταλόπετρα που έγιναν στην Κάλυμνο και φέτος θα πάει για ρεκόρ στους αγώνες της Ρόδου.

«Είναι ωραίο να βουτάς μόνο με την αναπνοή σου, αλλά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις άριστη φυσική κατάσταση», εξηγεί η κ. Σκοτίδα, «χρειάζεται καλή διατροφή, αποφυγή καταχρήσεων, όχι αλκοόλ και όχι τσιγάρο».

Το ρεκόρ της κ. Σκοτίδα στο νερό κρατώντας την αναπνοή της όχι στον βυθό αλλά στην επιφάνεια είναι 5 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Στις περιπτώσεις που κατεβαίνει στον βυθό με σκανταλόπετρα ο χρόνος παραμονής ποικίλλει ανάλογα με το βάθος.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4519543&ct=1
avatar
lkarapa
elite diver

Αριθμός μηνυμάτων : 1933
Ηλικία : 47
Τόπος : Άγιοι Ανάργυροι
Registration date : 22/11/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.diverscorner.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης